Sesongen strekker seg fra mai til september, og i denne perioden fylles frukt- og grønnsaksdisker til randen med alt det fantastiske Norge har å by på. Vi er så stolte av alle de dyktige produsentene våre rundt om i landet.
Fersk lokalmat full av smak fra et Norge som har våknet fra dvalen – det blir ikke bedre enn det.
Sesongkalenderen viser hva vi har å by på, og når du kan forvente å finne de forskjellige produktene i butikk.
Det er så mye godt å velge i at man nesten ikke vet hvor man skal begynne.
We <3 hjertesalat
Sprø, yndige hjertesalater venter på å pynte opp brødskiva di eller bidra raust i middagssalaten. Knalloransje gulrøtter tar seg gjerne en svingom i blenderen, hvor de forvandles til den friskeste smoothien – perfekt å ta med på stranden.
For ikke å snakke om cherrytomater– de er gode å knaske på nærmest når som helst og hvor som helst.
Lag en superenkel tomatsalat med norske tomater.
Grilla grønnsaker
Nordmenn elsker å fyre opp grillen– visste du at du kan grille de aller fleste grønnsaker? Hvorfor ikke lage magisk tilbehør ved å slenge brokkoli, løk, blomkål eller nykål på grillen en lun sommerkveld? Grønnsakene kan enkelt tres på spyd, krydres og pensles lett med olje.
Dette er bare noe av alt det norske gullet du finner i butikken. Totalt leverer norske bønder et bredt spekter av ulike produkter gjennom sesongen.
Så kommer lagringsgrønnsakene
Når sommeren er på hell, skal lagringsgrønnsakene høstes. Løk, kålrot og gulrøtter er bare noen av kraftkarene som kan lagres i lang tid. Dermed finnes det norsk på menyen også i sure høst- og vintermåneder, ofte helt frem til hestehoven atter en gang titter fram, og det er vår.